Deli novico:

izobraževanje za odrasle
V sodobnem, nenehno spreminjajočem se svetu mora biti človek vse bolj prilagodljiv, pripravljen na spremembe in znati rasti v več smereh hkrati. Izobraževanje za odrasle se na tej točki ponudi kot izjemen sopotnik, pomembna opora in pomoč, ki posamezniku prinaša številne koristi tako na poklicnem kot osebnem področju.V osnovi se tako imenovano šolanje za odrasle odlikuje zlasti po tem, da je posebej prilagojeno odrasli populaciji, torej tudi vsem tistim, ki so redno zaposleni, imajo družine in številne druge obveznosti, zaradi katerih se izobraževalnih programov seveda ne bi mogli udeleževati na način, kot to počnejo dijaki in redni študenti.

Kaj je izobraževanje za odrasle

Izobraževanje za odrasle obsega izobraževanje, usposabljanje in izpopolnjevanje tistih, ki so lahko že zaključili neko stopnjo izobraževanja (vsaj osnovno šolo), a želijo poglobiti svoje znanje, pridobiti novega ali ga razširiti. Morda za potrebe delovnega mesta potrebujejo višjo stopnjo izobrazbe ali pa bi radi popolnoma premenili svojo poklicno pot. Pomembno je izpostaviti še, da odrasli v procesu tovrstnega izobraževanja nimajo statusa dijaka ali študenta, temveč imajo status udeleženca izobraževanja odraslih.V zadnjem času šolanje za odrasle pridobiva na svojem pomenu, saj se potrebe na trgu dela hitro spreminjajo in 40 let delovne dobe v enem in istem podjetju je že prava redkost, prej izjema kot pravilo. Spremembe na poklicni poti so samoumevne, pri čemer so nekateri primorani v nadaljnje izobraževanje ter izpopolnjevanje, spet drugi se sami odločijo za drugačno pot oziroma kariero. Vseživljenjsko učenje je dandanes bolj priljubljeno kot kdaj koli.Solanje Za Odrasle

Zakaj je izobraževanje za odrasle vse bolj pomembno?

Na splošno je izobraževanje za odrasle torej nujno za zagotavljanje kadra na hitro se spreminjajočem se trgu dela, po drugi strani pa mnogim predstavlja odlično priložnost, da iz sebe naredijo nekaj več in morda tako uresničijo svoje sanje. Šolanje za odrasle je pomemben dejavnik povečanja zaposljivosti posameznikov, ki se na tej poti opremijo z novimi znanji, spretnostmi in veščinami. Odrasli v procesu izobraževanja pridobijo tudi pomembne izkušnje, ki jih dandanes zahteva že vsak delodajalec.Izobraževanje za odrasle je pomemben člen višanja izobrazbene ravni prebivalstva in je vrhunska rešitev za več možnosti (vseživljenjskega) učenja, izobraževanja ter vključevanja v razne programe, ki človeka opremijo s potrebnimi informacijami ter spretnostmi bodisi za določeno delovno mesto bodisi za življenje. Ne nazadnje bi lahko dejali, da šolanje za odrasle pomaga pri omogočanju boljše realizacije človekovega potenciala, boljše vključenosti v družbo in dvigu kakovosti življenja.

Šolanje za odrasle v modernem svetu: izzivi in priložnosti

In če je bilo izobraževanje za odrasle pred nekaj desetletji morda bolj rezervirano za tiste, ki so želeli v karieri napredovati ali zamenjati delovno mesto, pa se ga dandanes poslužujejo tudi tisti, ki se zavedajo, da morajo na trgu dela ohranjati oziroma nenehno izboljševati svojo konkurenčnost ter se ves čas razvijati. Pripravljeni so tudi na drastične spremembe svoje poklicne poti, ob tem pa ves čas rastejo. Šolanje za odrasle pozitivno vpliva na osebno zadovoljstvo, posamezniku pomaga pri tako imenovanem mreženju in mu daje možnosti za ustvarjalno izražanje.Izobrazevanje OdraslihPrinaša pa tudi nekaj izzivov, ki so povezani z usklajevanjem poklicnih, družinskih ter izobraževalnih obveznosti, morda tudi s strahom poskusiti nekaj novega. Prav zaradi tega je izobraževanje odraslih izredno prilagodljivo in individualizirano. Kako ga izvajamo pri nas?

Šolanje za odrasle v izobraževalnem centru B2 Sofizo

Naš izobraževalni center sestoji iz srednješolskih in višješolskih programov. Raznolikost, uporabnost, povezovanje teorije s prakso, medpredmetnost, tehnološka podpora in drzen pogled naprej nas odlikujejo že dolga leta. Vedno znova smo tu za vas, da ustvarjamo inovativno učno okolje, v katerem se počutite dovolj domače in sproščeno, da lahko zasijete, da izrazite svojo ustvarjalnost, da iz sebe naredite nekaj več. Ne bojte se vprašati, če imate pomisleke – mi smo tu, da vam pri vsem pomagamo.Na voljo smo vam osebno, po telefonu ali elektronski pošti. Na naši spletni strani lahko takoj preverite, katere programe nudimo. Če kateri od njih odgovarja vašim potrebam in željam, vas vabimo, da stopite v stik z nami. Preverite pogoje za vpis, preberete si lahko predmetnik in raziščete podrobnosti o šolnini. To lahko plačujete obročno in po vaši želji boste izbrani program lahko opravili zelo hitro.Izobraževanje za odrasle še nikoli ni bilo tako preprosto dosegljivo in prilagodljivo. V kolikor ste se znašli v poklicnem precepu in bi želeli pridobiti dodaten poklic ali strokoven naziv, smo tu, da vam pri tem pomagamo. Za nas je vsak dijak ali študent zgodba zase, zato vsakega obravnavamo individualno. Prisluhnemo njegovim željam, upoštevamo njegove razmere in se mu skušamo v kar največji meri prilagoditi. To pomeni, da v izobraževalnem centru B2 Sofizo ne boste le številka, ampak človek, ki mu želimo pomagati do drugačne ali višje izobrazbe in boljšega življenja. Ne glede na to, v katerem življenjskem obdobju se nahajate, smo tu mi, da vam v izobraževalnem procesu, ki je pri nas podprt z res bogatimi programi, stojimo ob strani.