srednja šola za odrasle
Srednja šola za odrasle vam prinaša srednješolsko izobraževanje, ki je posebej prilagojeno odraslim, zaposlenim posameznikom. V Sofizo izobraževalnem centru vam zagotavljamo vrhunske rezultate. Kako? Odlični smo v prepletanju teorije s poslovno prakso, zato vam lahko ponudimo celovit paket srednješolskega izobraževanja, ki vas bo pripravil na takojšen prodor na trg dela. Kateri srednješolski programi so na voljo? Sofizo izobraževalni center nudi številne programe s pomočjo katerih lahko pridete do uspešno zaključene srednje poklicne ali strokovne izobrazbe. Lahko pa opravite poklicni tečaj za katerega od vam ljubih poklicev. Preverite našo ponudbo srednješolskih programov na naši spletni strani. Za vsa dodatna pojasnila smo vam seveda na voljo tudi po telefonu, e-pošti ali osebno.

Zakaj mi?

  • Izkušeni učitelji
  • Oseben pristop
  • Delo na praktičnih primerih
  • V središču dogajanja ste vi
  • Hitrost izobraževanja in način plačevanja izberite sami
  • Posluh za potrebe odraslih v izobraževanju

Srednja šola za odrasle - izobraževalni programi

Strokovno zasnovani programi, ki ponuja dijakom celovit nabor znanja in veščin na različnih področjih. Preverite ponudbo, katere programe vam nudimo, morda pa je med njimi točno tisti, ki ga potrebujete za svoj napredek na poslovnem ali osebnem področju.

Aktualno na Sofizo izobraževalni center

Višja šola

Šola na daljavo: spoznajte naše odlike

Srednja šola

Poklicni tečaj je hitra in zanesljiva pot do želenega poklica

Prikaži vse

Zakaj srednja šola za odrasle?

Odrasli se v srednješolsko izobraževanje vključujejo iz različnih vzrokov. Ena zelo pogostih motivacij za vpis je preprosto želja po dokončanju srednješolske izobrazbe, saj ta vodi bodisi do boljših možnosti na trgu dela bodisi k nadaljevanju posameznikove izobraževalne poti. Nekateri želijo narediti spremembo na svoji poklicni oziroma karierni poti in tukaj se za odlično možnost izkaže srednja šola za odrasle. Morda želijo na takšen način pridobiti poglobljena znanja, veščine, spretnosti ali kvalifikacije, ki jim bodo odprla vrata na drugo poklicno področje. Srednješolsko izobraževanje odraslih lahko predstavlja tudi pogoj za napredovanje v obstoječem poklicu oziroma pot do boljšega delovnega mesta v stroki. Srednja šola za odrasle je poleg vsega tudi odlična priložnost za spremembo življenjske situacije, izpolnitev osebnih ciljev ali na splošno osebnega razvoja. Ne glede na to, zakaj se vpisujete v srednjo šolo za odrasle, je pomembno, da razmislite o svojih ciljih in izberete program, ki vam te cilje pomaga uresničiti

Na poti do cilja vam bomo z veseljem pomagali. Srednja šola za odrasle se namreč odlikuje tudi po tem, da je prilagojena potrebam odraslih ljudi, ki so zaposleni in svojega časa nimajo na pretek. Skupaj z vami bomo oblikovali vašo učno pot tako, da vam bomo prilagodili razporeditev šolskih obveznosti in seveda način ter obseg izvajanja posameznih predmetov. Zato je zelo pomembno, da nam razkrijete vse o tem, kaj že znate, in nam predložite spričevala ter druga dokazila, na podlagi katerih vam nekatere vsebine lahko vnaprej priznamo.

Dijaki o nas

Sofizo srednja šola je presegla moja pričakovanja. Poučevanje je bilo zanimivo, interaktivno in prilagojeno našim potrebam.

D3
Marko K.,nekdanji dijak

Učitelji so bili vedno pripravljeni pomagati in spodbujati moj napredek. Izkušnja na Sofizo srednji šoli je bila resnično izjemna.

D2
Ana S.,maturantka

Sofizo pristop k poučevanju je bil osredotočen na praktično uporabo znanja, kar mi je omogočilo, da sem se počutil pripravljenega na izzive v poklicnem svetu.

D1
Peter M.,nekdanji dijak

Pester izbor srednješolskih programov za odrasle

Preverite, kaj vse vam lahko ponudimo. V našem izobraževalnem centru lahko hitro pridete do poklicev vzgojitelj predšolskih otrok, tehnik računalništva, frizer, ekonomski tehnik, elektrotehnik, elektrikar ali bolničar negovalec. Izvajamo tudi poklicne tečaje za vzgojitelje, tehnike računalništva in ekonomske tehnike. Poklicni tečaj zaključite v enem samem letu, a morate imeti za vpis uspešno končan zadnji letnik gimnazijskega programa oziroma enega od programov srednjega strokovnega izobraževanja. Za vpis v klasični srednješolski program pa je dovolj, če ste uspešno zaključili osnovno šolo ali nižje poklicno izobraževanje. Srednja šola za odrasle se zaključi z uspešno opravljeno poklicno maturo ali zaključnim izpitom.

V kolikor vas zanima še kaj, vas pričakujemo. Z veseljem vam pomagamo pri razrešitvi vprašanj in morebitnih dilem. Pokličite nas in se pozanimajte o podrobnostih izbranega programa ter o tem, koliko vsebin morate še usvojiti, da pridobite poklic, ki si ga želite. Vaše obveznosti bodo odvisne od vašega predznanja oziroma predhodno priznanih predmetov. Stopite v stik z nami, srednja šola za odrasle vas že nestrpno pričakuje!

Zakaj so šole in programi Sofizo izobraževalnega centra najboljša izbira?

4,6

povprečna stopnja zadovoljstva udeleženih na lestvici od 1 do 5

18

javnoveljavnih izobraževalnih programov

24

let delovanja

9.003

dijakov in študentov