Deli novico:

šola na daljavo
Zdi se, da študij na daljavo še nikoli ni bil tako priljubljen kot zdaj. Šolanje na daljavo namreč zahvaljujoč razvoju novih tehnologij in sodobnih pristopov študentov v več vidikih ne omejuje, ampak jim omogoča prilagodljivost, dostopnost, prihranek časa ter mnogo drugega. Tako imenovani online študij je izredno privlačen, saj se številni vidiki spletnega izobraževanja vedno znova izkazujejo za pozitivne in dobrodošle.Zasebna šola B2 Sofizo za svoje programe (srednješolske in višješolske strokovne programe) v veliki meri izvaja izredni študij na daljavo, nekateri programi pa se izvajajo v kombinirani obliki. To pomeni, da pretežni del študija poteka na daljavo, laboratorijske vaje in pisni izpiti pa potekajo v živo.

Zakaj se vse več ljudi odloča za študij na daljavo?

Šola na daljavo prinaša številne prednosti, zato je vse bolj priljubljena. Poleg tega da slušatelji (dijaki, študenti) na ta način prihranijo veliko časa, omogoča tudi več svobode. Naštejmo še nekaj pozitivnih vidikov študija na daljavo:
  • Prilagodljivost lokacije in urnika

Med najbolj priljubljene lastnosti, ki jih imata srednja šola na daljavo in študij na daljavo, je možnost prilagajanja individualnim potrebam. Ker pridobivanje znanj poteka prek spleta, lahko to počnete domala kjer koli in kadar koli. Sami določate, kdaj boste opravljali obveznosti, kar je še posebej koristno, če ste zaposleni, imate družino in ste razpeti med številne vsakodnevne obveznosti, ki vam preprosto ne dovoljujejo obiskovanja predavanj v živo. Šola na daljavo omogoča prihranek časa in vam nudi možnost, da si šolske oziroma študijske obveznosti organizirate tako, kot vam najbolj odgovarja. B2 Sofizo nudi online študij oziroma izobraževanje na daljavo, določene programe pa izvaja v kombinirani obliki.Sola Na Daljavo
  • Uporaba tehnologije in vrhunska tehnična podpora

Ker online študij poteka s pomočjo uporabe računalnika ali pametne naprave ter spleta, se mora slušatelj temu prilagoditi. To pomeni, da začne uporabljati tehnologijo, da razvija svoje digitalne spretnosti in da se poslužuje naprednih ter sodobnih učnih metod. Vse to je pomembno za kar najbolj uspešno krmarjenje skozi poklicno in zasebno življenje, zato vam šola na daljavo ponuja vrhunsko priložnost, da se naučite konkretne uporabe spletne in računalniške tehnologije. B2 Sofizo vam je pri tem v veliko pomoč, saj vam nudi vrhunsko tehnično podporo. In takšno znanje vam ostane za vse življenje.
  • Finančna dostopnost

Če se vam zdi, da boste za izredni študij na daljavo odšteli veliko denarja, raje še enkrat razmislite. Res je, šolnino boste morali poravnati, a boste prihranili pri številnih drugih stvareh, kot so stroški prevoza in bivanja (če je šola v drugem kraju), prihranili boste pri nakupu učnega gradiva (imeli boste dostop do učnega gradiva v elektronski obliki), ob vsem skupaj pa vam priznamo morebitna predhodna znanja in za določene obveznosti šolnina morda sploh ne bo potrebna. Ker študij na daljavo poteka od doma, lahko čas, ki bi ga sicer porabili za pot do šole, porabite koristneje – za delo ali kar koli pač želite.
  • Personalizirana učna izkušnja in razvoj številnih spretnosti

Online študij si lahko prikrojite povsem po svoje. Obveznosti, ki jih boste morali opraviti, bodo odvisne od vašega predhodnega znanja. Tako bo vaše izobraževanje na daljavo zajemalo res le tisto, kar vam bo koristilo za naprej. Šolanje bo prilagojeno točno vam, ker izredni študij na daljavo (programi so zelo raznoliki) omogoča individualizirano učenje, pa boste lahko napredovali v tempu, ki so ga boste izbrali sami. To je vrhunska priložnost za samostojno učenje, pri čemer boste razvijali samodisciplino, organizacijske sposobnosti, odgovornost in druge lastnosti, ki jih ceni vsak delodajalec.
  • Dostopnost do številnih tečajev in programov

B2 Sofizo vam nudi šolanje na daljavo po vaših željah. Na voljo imamo številne srednje- in višješolske programe ter tečaje, na vas pa je, da izberete tistega, ki vam najbolj ustreza glede na vaše poklicne ali osebne ambicije. Pester izbor programov je ena od naših odličnih lastnosti. Poleg tega je šola na daljavo omogočena tudi vsem tistim, ki možnosti rednega študija iz različnih vzrokov niso imeli.Studij Na Daljavo
  • Povezanost in mednarodne izkušnje

Če se zdi, da šola na daljavo ne omogoča povezljivosti med študenti, se motite. Študenti so s šolo, sošolci in predavatelji povezani prek posebnega portala šole, kjer lahko prejmejo številne nasvete, pomoč in podporo. Študij na daljavo pa seveda omogoča tudi stik z mednarodnih okoljem, kar prispeva k izmenjavi izkušenj s tujimi predavatelji in študenti, širijo se posameznikova obzorja, mreženje pa postane del vsakdana. Sodobna tehnologija omogoča povezanost na način, ki se je še pred nekaj desetletji morda zdela neuresničljiva.

Kako izobraževanje na daljavo poteka pri nas?

Zasebna šola B2 Sofizo izvaja srednješolske in višješolske programe v obliki izrednega študija na daljavo. To predstavlja akreditirano in sodobno obliko študija z močno pedagoško in tehnično podporo. Določeni programi so izvedeni v kombinirani obliki, kar pomeni, da pretežni del študija poteka na daljavo, v živo pa se izvajajo laboratorijske vaje in pisni izpiti.Študij na daljavo (programi so raznoliki in si več o njih lahko preberete na naši spletni strani) tako prinaša sodobno obliko izobraževanja, ki je podprta s tehnologijo. Izkoristite to možnost tudi vi in si zagotovite fleksibilno šolanje na daljavo, ki ga lahko krojite po svoje. Zagotovite si napredovanje v karieri, boljše poznavanje določenih strok ali pa izpolnitev osebnega izziva. Pridružite se nam, srednja šola na daljavo in študij na daljavo vas že pričakujeta!