izredni študij
Dobrodošli na Sofizo IC, Višji strokovni šoli, kjer boste spoznali mnoge v prakso usmerjene programe. Izredni študij na Sofizo izobraževalnem centru je sestavljen tako, da je prilagojen posamezniku, da upošteva njegovo predhodno znanje in ga oboroži z znanji, ki mu omogočajo optimalno uporabo v resničnem življenju. Moto 'Znanje za uspeh!' jemljemo zelo resno, takšni pa so tudi vsi izredni študiji, ki vam jih nudimo. Naša vizija je postati in ostati znani kot eden vodilnih ponudnikov celovitih storitev s področja izobraževanja pri nas. Svoje poslanstvo uresničujemo z vso strokovnostjo, prijaznostjo, zanesljivostjo, konkurenčnimi cenami in prilagodljivostjo. Ker nudimo konkurenčne cene, morda tudi vi ravno pri nas dobite najcenejši izredni študij. Šolnino vam izračunamo individualno in takoj.

Izobraževalni programi - izredni študiji

Pri nas vas pričakujejo strokovno zasnovani programi, ki študentom nudijo celovit nabor znanj in veščin na več področjih. Odločite se za izredni študij - cenik boste našli pri vsakem programu posebej. Za podrobnosti pokličite.

Kdo se lahko vpiše na izredni študij?

V višješolski študijski program se lahko vpišete vsi tisti, ki ste:

 • uspešno opravili poklicno ali splošno maturo oziroma končali primerljivo izobraževanje po prejšnjih pravilih ali
 • uspešno opravili poslovodski, delovodski ali mojstrski izpit, imate vsaj 3 leta delovnih izkušenj in ste uspešno prestali preizkus znanja iz predmetov (splošnoizobraževalnih) v obsegu, ki jih v srednjem strokovnem izobraževanju določa poklicna matura.
 • Če vas zanima izredni študij, cenik za vse programe ni enak in je odvisen od več dejavnikov. Več podrobnosti o ceni posameznega programa si preberite na zgornjih povezavah.

izredni študiji

status študenta izredni študij

Kaj potrebujete za vpis in kako ta poteka?

Na sedežu šole smo vam na voljo vsak dan od ponedeljka do petka med 8. in 16. uro:

Za vpis na izredni študij potrebujete:

  • spričevalo o uspešnem zaključku srednje šole,
  • osebni dokument,
  • dve fotografiji,

   davčno številko.

Vpišete se lahko v prostorih izobraževalnega centra Sofizo izobraževalnega centra v Ljubljani ali Mariboru. Ob vpisu morate poravnati znesek vpisnine in prvega obroka šolnine.

 • Če vas v zvezi z vpisom zanima še kaj, nas povprašajte po dodatnih podrobnostih!

Pridružite se nam!

Vabimo vas, da stopite v stik z nami in nas povprašate po dodatnih podrobnostih vpisa in šolnine. Na voljo so vam izredni študiji s področij ekonomije, informatike, logistike, poslovnih ved, velnesa, varovanja, socialnih dejavnosti in snovanja vizualnih komunikacij ter trženja. Za podrobnosti o samih programih preverite našo spletno stran, kjer boste našli številne dodatne informacije, predmetnike vseh programov, podrobnosti o šolninah … Morda boste ravno pri nas dobili najcenejši izredni študij, zlasti v primeru vašega predhodnega znanja. Vse to bomo preverili v pogovoru z vami in vam izredni študij prilagodili tako, da vam bo kar najbolj odgovarjal.

Vas zanima, če ob vpisu dobite tudi status študenta? Izredni študij je zasnovan tako, da je posebej prilagojen skupinam ljudi, ki so zaposleni in imajo številne druge obveznosti, ter seveda tudi tistim, ki, na primer, na želeni program rednega študija niso bili sprejeti. Status študenta (izredni študij vam ga prinaša, a svetujemo, da se za dodatne podrobnosti obrnete na naš referat) seveda prinaša nekatere ugodnosti, ki jih velja izkoristiti.

Sofizo IC, Višja strokovna šola vam nudi raznolike javnoveljavne programe, kjer boste dobili sodobno znanje in koristno ter uporabno praktično usposabljanje – ne glede na to, za kateri študijski program se odločite. Šola ima skrbno izbrane predavatelje, prek katerih je tesno povezana s številnimi organizacijami doma in v tujini. Naš izredni študij še zdaleč ne vključuje le teoretičnih znanj, temveč se osredotoča na praktične izkušnje in vključevanje na trg dela. Povezujemo se tako s preostalimi izobraževalnimi ustanovami kot številnimi javnimi in gospodarskimi subjekti, kjer študentje pridobivajo dragocene izkušnje in pomembno popotnico za poklicno kariero.

Izredni študij – cenik

Verjamemo, da se sprašujete, kako je s šolnino izrednih študijev, prilagodljivostjo cen in možnostmi plačevanja študija. Študentje morajo ob vpisu poravnati vpisnino in prvi obrok šolnine. Pomembno je vedeti, da vsakemu študentu šolnino izračunamo individualno, na podlagi predhodnega znanja in usvojenih strokovnih področij, glede na to, katere obveznosti morate v programu še opraviti in tudi glede na to, kako bi želeli šolnino plačevati. Nudimo vam možnost obročnega odplačevanja, če bi želeli znesek enoletne šolnine poravnati enkratno, pa vam priznamo tudi nekaj popusta. Odprti smo za čisto vsakega posameznika, pri čemer najdemo dovolj posluha tudi za vse tiste, ki bi se morda znašli v finančni stiski. Smo prilagodljivi, z veseljem vam prisluhnemo in pomagamo. Morda vas ravno pri nas čaka najcenejši izredni študij po vaših željah!

Zakaj so šole in programi Sofizo izobraževalnega centra najboljša izbira?

4,6

povprečna stopnja zadovoljstva udeleženih na lestvici od 1 do 5

18

javnoveljavnih izobraževalnih programov

24

let delovanja

9.003

dijakov in študentov