frizerska šola
Postanite frizer in se usposobite za delo s strankami, ki se bodo iz povprečnežev spremenile v sijoče in samozavestne posameznike. Za uresničitev vaših sanj smo tu mi. Sofizo izobraževalni center vam pomaga pridobiti vsa potrebna znanja in kompetence za uspešno kariero. Srednja frizerska šola daje poudarek praktičnemu izobraževanju, pri čemer spodbuja tudi podjetništvo in komunikacijo s strankami.

srednja frizerska šolaPogosta Vprasanja Srednja Sola

Zakaj na frizersko šolo?

Je prišel čas, da v karieri napredujete ali naredite pomemben preskok? Z našo pomočjo se vam odpirajo nove možnosti in vrhunske priložnosti! To vam Sofizo srednja frizerska šola zagotavlja skupaj s strokovnjaki iz Mič Stylinga, ki svojo pot gradijo na prepričanju, da mora posameznik nenehno stopati iz cone udobja in spreminjati svoje miselne okvire, ko je to potrebno.

Naš program srednja frizerska šola se lahko pohvali s tem, da združuje moči vrhunskih andragogov in največjih frizerskih mojstrov. Med izobraževanjem boste deležni ustvarjalnih in inovativnih pristopov, s pomočjo katerih boste postavljali nove trende frizerskih storitev, postali kreator modnih zapovedi, svoje stranke pa vsakič znova presenetili.

Postanite prepoznaven frizer, ki obvlada svoje delo in je nenehen vir novih idej, ki spreminjajo modni ter lepotni svet. Prepustite se izkušenim rokam največjih frizerskih mojstrov in priznanih tujih ustvarjalcev modnih zapovedi na področju nege las. Strokovnjaki Akademia & Art team Mič Styling vas pričakujejo!

Naša srednja frizerska šola svoj preverjen izobraževalni pristop uspešno združuje z najboljšimi storitvami na področju frizerstva. Takšna kombinacija je najboljše, česar ste v tem trenutku lahko deležni.

Izkoristite ponujeno priložnost in postanite tudi vi pomemben del zmagovalne ekipe, ki ustvarja modne zapovedi in slovi po svoji inovativnosti, ustvarjalnosti, profesionalnosti ter brezmejni širini. Pridružite se nam!

Lokacija šolanja?

Ljubljana.

Trajanje?

Čas izobraževanja določite sami.

Pridobljena izobrazba?

Pridobite poklic frizerka/frizer (IV. stopnja).

Kdo se lahko vpiše?

V izobraževalni program srednja frizerska šola se lahko vpišete vsi, ki ste uspešno zaključili:

osnovnošolsko izobraževanje ali

nižje poklicno izobraževanje oziroma enakovredno izobraževanje po prejšnjih pravilih.

V primeru, da ste dokončali ali delno opravili že kakšen drug srednješolski program, se vam pred vpisom pripravi priznavanje predhodnega izobraževanja in z osebnim izobraževalnim načrtom določi obveznosti po programu.

Vpis

B2 Sofizo 9

Kaj potrebujete za vpis v program srednja frizerska šola?

Za vpis potrebujete:

osebni dokument s fotografijo ter kakršno koli dokazilo o morebitni spremembi priimka, če je priimek drugačen kot na spričevalih (recimo poročni list),

dokazila (verodostojna) o vašem dozdajšnjem šolanju (spričevalo o zaključeni osnovni šoli, spričevala po letnikih iz srednje šole, razna  dokazila o prekvalifikacijah ali diferencialnih izpitih, diplomo, potrdila …),

vašo fotografijo v velikosti 3 x 3,5 cm.

V prostorih Sofizo izobraževalnega centra se lahko vpišete skozi celotno leto, morate pa ob vpisu poravnati vpisnino in prvi obrok za šolnino.

Vas v zvezi z vpisom še kaj zanima? Povprašajte nas, z veseljem vam bomo odgovorili.

Predmetnik

Program frizer zajema predmete, ki so splošnoizobraževalne narave, ter tiste, ki pokrivajo vsa potrebna znanja oziroma stroko frizerstvo. Strokovni moduli se delijo na obvezni in izbirni del. Kolikšen del predmetnika boste morali ‘pokriti’ za uspešno zaključen program, bomo ugotavljali že ob prvem srečanju. Pri vpisu se bomo namreč z vami pogovorili o vaših pričakovanjih, interesih in željah. Vaš program oziroma osebni izobraževalni načrt bomo nato oblikovali na podlagi razgovora. Če v zvezi z izobraževalnim programom že imate nekaj znanja in obvladate določene spretnosti, vam niti ne bo treba opravljati vseh obveznosti, ampak vam bomo določene vnaprej priznali na podlagi ustreznih dokazil.

Vašo učno pot bomo na tej podlagi oblikovali tako, da vam bomo prilagodili:

način in obseg izvajanja predmetov po programu,

razporeditev vseh šolskih obveznosti.

Pri tem se morate zavedati, da se osebni izobraževalni načrt lahko precej prilagaja in da je čisto vsak udeleženec programa srednja frizerska šola deležen individualne obravnave.

 • Frizerstvo
 • Osnove frizerstva
 • Nega rok in nohtov
 • Lasničarski izdelki
 • Ličenje
 • Poslovna komunikacija
 • Digitalna pismenost
 • Oblikovanje namenskih pričesk
 • Podjetništvo v stroki

Pri strokovnih modulih pomembno večji poudarek namenjamo zlasti praktičnemu izobraževanju.

Odprti kurikul vam nudi pridobivanje posebnih strokovnih znanj, ki na trgu dela predstavljajo pomembno konkurenčno prednost.

Mič Styling saloni vas že pričakujejo – skupaj z vašimi mentorji, ki so hkrati vrhunski frizerji.

Šolanje boste zaključili z ZAKLJUČNIM IZPITOM, ki vključuje:

 • pisni in ustni izpit iz slovenščine
 • storitev z zagovorom

Predmeti splošnoizobraževalnega dela izobraževanja poteka online. Praktični pouk oziroma strokovni moduli pa se izvajajo v prostorih Akademije Mič Styling (Rožna dolina cesta VI/7, Ljubljana). Strokovne module izvajajo njihovi najboljši strokovnjaki v sodelovanju s priznanimi frizerji iz tujine.

Praktično usposabljanje pri delodajalcu lahko izvajate v salonih Mič Styling ali v katerem koli drugem salonu.

Šolnina - srednja frizerska šola

Izračun šolnine (individualno)

Glede na to, katere izpite še potrebujete, da postanete frizer, vam šolnino izračunamo popolnoma individualno. Cena posameznega predmeta (splošnoizobraževalnega) v posameznem letniku je 147 €, cenik strokovnega dela je odvisen od vašega morebitnega predhodnega znanja.

Plačana šolnina vam omogoča:

 • zaključek izobraževanja že v letu in pol do dveh letih,
 • vrhunsko praktično izobraževanje na Akademija & Art team Mič Styling s priznanimi frizerji,
 • sodelovanje z gostujočimi svetovno znanimi frizerskimi mojstri,
 • odlično podkovano praktično usposabljanje z delom v salonih Mič Styling,
 • posebne učbenike za izobraževanje odraslih, ki jih lahko kupite po simbolični ceni oziroma si jih izposodite ali jih dobite v elektronski obliki, dostopni na šolskem portalu,
 • individualno in skupinsko svetovanje, pomoč po potrebi, obveščanje o optimalni poti do uspešnega zaključka programa,
 • možnost večkratnega opravljanja izpitov.

K šolnini morate prišteti še vpisnino (150 €) ter strošek zaključnega izpita (195 €).

Plačilo šolnine

Šolnino lahko plačate z več obroki, ki so lahko letni, polletni ali mesečni. V primeru morebitnih finančnih težav se lahko dogovorimo za spremenjen način plačevanja ob hkratnem nadaljevanju šolanja.

Z znanjem do nižje šolnine

Pozor! Več kot že znate, manj boste plačali.

Dovolite, da vam predstavimo eno naših izredno pomembnih prednosti. Znanje, ki ste ga pridobili med predhodnim šolanjem ali pri delu, vam priznamo in v vaš izobraževalni načrt vpišemo kot opravljene izpite. Znanja ugotavljamo s pomočjo uvodnega razgovora ter dokumentacije (dokazila, spričevala …).

V Sofizo IC srednji šoli vemo, da je izobraževanje
ključnega pomena za oblikovanje prihodnosti.

B2 Sofizo 3

B2 Sofizo 6

Naša strokovna ekipa izkušenih učiteljev zagotavlja visoko kakovost poučevanja, ki spodbuja kritično razmišljanje, ustvarjalnost in samostojno učenje. Sodelovalni pristop omogoča študentom aktivno vključevanje v učni proces ter razvijanje komunikacijskih in timskih veščin.

Garancija za znanje

Oseben pristop

Vaš napredek bomo ves čas spremljali, vam svetovali in pomagali. Med izobraževanjem boste deležni vse naše podpore.

Delo na praktičnih primerih

Z našo pomočjo ne boste pridobili le teoretičnih znanj, ampak pomembne veščine za opravljanje dela.

V središču dogajanja ste vi

Za nas je najbolj pomembno, da ste vi uspešni in zadovoljni.

Izkušeni profesorji

Naši profesorji, ugledni strokovnjaki, vam bodo podali uporabna znanja in dragocene izkušnje iz prve roke.

Hitrost izobraževanja in način plačevanja izbirate sami

Želeno izobrazbo boste pridobili v najkrajšem mogočem času, šolnino lahko plačujete po mesečnih obrokih.

Posluh za potrebe odraslih v izobraževanju

Tako potek kot način šolanja v celoti prilagodimo vam in vašim potrebam.

Dijaki o nas

Sofizo IC srednja šola je presegla moja pričakovanja. Poučevanje je bilo zanimivo, interaktivno in prilagojeno našim potrebam.

Marko,nekdanji dijak

Učitelji so bili vedno pripravljeni pomagati in spodbujati moj napredek. Izkušnja pri Sofizo IC Srednji šoli je bila resnično izjemna.

Ana,maturantka

Sofizo IC pristop k poučevanju je bil osredotočen na praktično uporabo znanja, kar mi je omogočilo, da sem se počutil pripravljenega na izzive v poklicnem svetu

Peter,nekdanji dijak

Je to pravi program za vas?

Zakaj so šole in programi Sofizo izobraževalnega centra najboljša izbira?

4,6

povprečna stopnja zadovoljstva udeleženih na lestvici od 1 do 5

18

javnoveljavnih izobraževalnih programov

24

let delovanja

9.003

dijakov in študentov